Радев разби паянтовата сглобка, номерът им няма да мине

Това, че си на власт и имаш мнозинство не означава, че можеш да правиш каквото си поискаш, да погазваш всякакви правила, дори и самата Конституция, заяви президентът

Народното събрание е върховният орган в една парламентарна република, но това, че си на власт и имаш мнозинство не означава, че можеш да правиш каквото си поискаш, да погазваш всякакви правила, дори и самата Конституция.

Това коментира президентът Румен Радев по повод наложеното от него вето, което предстои да бъде гледано днес в парламента.

От тук насетне всяко безпринципно мнозинство и всяка паянтова сглобка може да променя и да прекроява основния закон спрямо своите зависимости и интереси.

Затова с моето вето все пак давам шанс на мнозинството да покаже, че може да работи без да погазва основополагащи принципи на законотворчеството, добави държавният глава.

Истинската цел на промяната на Конституцията не е била правосъдната реформа, а овладяването на цялата власт”, твърди Радев.

Той коментира и предстоящата ротация във властта. „Това не е ротация. Това е подаване на оставка на цялото правителството заедно с министър-председателя. Оттам нататък цялата процедура се задвижва наново”, посочи президентът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук