Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова.

Коментарът на държавния глава е във връзка с разговорите между парламентарните групи на "Продължаваме Промяната - Демократична България" и ГЕРБ - СДС за съставяне на правителство с втория мандат. 

Мисля, че Мария Габриел (ГЕРБ - СДС) и Николай Денков (ПП - ДБ) са много близо до решение, каза днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Биков заяви, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават да водят разговори за съвместно правителство. 

"Не бих говорил за условия, компромиси и т.н. Моето мнение е, че ако имаме формат на непартийно правителство е добре всички негови членове да бъдат непартийни, а ако имаме формат на коалиционно правителство - то е добре да бъдат доминиращи хора от партиите.

Ние сме "за" това да има непартийно правителство към този моменти парламентът да поеме инициативата за управление, а изпълнителната власт да управлява. 

Моето мнение е, че г-н Василев би сбъркал в личен план, ако стане министър, защото ще се превърне в двигателна сила за атаки от всички страни. 

Очаквайте голямата новина днес или утре. Крайният срок е понеделник, но мисля, че основните линии, които са постигнати, остават немаловажни, но има технически детайли", разкри той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук