Радев ще си вкара автогол направи ли това след ротацията, министрите са вече ясни

Работата, която предстои пред правителството, няма нужда от шум, който да притеснява нашите външнополитически партньори, заяви Любомир Стефанов

Денков и Габриел са се разбрали и това нещо съвсем скоро ще го разберем. Интерпретациите по темата са само фонов шум, който само ни пречи да видим важното.

Това каза пред БНР Любомир Стефанов, политолог и университетски преподавател.

Според него е най-логично Николай Денков и Мария Габриел да се разберат за ротацията, министрите и поста министър на външните работи.

"Работата, която предстои пред правителството, няма нужда от шум, който да притеснява нашите външнополитически партньори. За пръв път от доста време насам нашите партньори виждат в българското правителство предвидим и надежден партньор, който последователен върви в една посока със съюзниците си в Европа. Смут и шум на тези вълни създава пак онова усещане, че България е член на ЕС и НАТО, но не съвсем", коментира той.

Любомир Стефанов подчерта, че е очевидно, че трябва да има ротация и тя е договорена, като пише кой какъв става:

"Важна е сега, защото има да се реализира една много важна глава от демократичния ни преход - пълното интегриране на България в структурите на ЕС. Естествено, че всеки ще иска да си го припише като частно партиен интерес. Нека да го направят и да го пишем като успех на България".

Политологът прогнозира, че процедурата на ротацията ще премине нормално и изтъкна, че президентът Румен Радев, ако реши да забави връчването на мандата, "ще консолидира тези, които в момента са и привидно в насипно състояние".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук