Рашидов с лоша прогноза за мигрантската криза ВИДЕО

Достатъчно е само да минат, само 10 дни да ги държиш... Това ще дестабилизира и част от икономиката, смята той

Борисов се оказа един национално отговорен човек. Съжалявам, че на някои хора това не им харесва. Това коментира пред Нова телевизия депутатът Вежди Радшидов, който присъства на срещата на премиера с турския президент Реджеп Ердоган.

„Онова, което Борисов договори на срещата с Ердоган, е да се успокоят нервите на всички. Има напрежение. За това трябва малко време”, добави той.

„България е път за Европа. Бежанците търсят икономически развити държави. Достатъчно е само да минат, само 10 дни да ги държиш... Това ще дестабилизира и част от икономиката, ще разстрои обществото.

Всичко това в момента не касае България”, посочи той.  

„Защо да не получим също помощ за границата?”, попита Радшидов. Той добави, че тя е за пример нашата граница. „Премиерът дава пример как да се пази границата”, подчерта бившият културен министър.

По думите му, Турция никога няма да влезе в ЕС. „Има ясни причини. Това не е проблемът. Имаме много тежък проблем - една война в Арабския свят и едни мигранти, които искат другия свят. Аз не искам Европа да се напълни с мигранти. Това, което Европа е изградила като цивилизация с годините, ще бъде нарушено”, каза той.