Рашков си повярва: От МВР по-скоро срещаме одобрение за това, което сме направили

Оперативният състав на МВР пое изключително отговорно задачите си

Смея да твърдя, че в обществото по-скоро срещаме одобрение за това, което сме направили. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на заседание в Народното събрание. 

"Досега подобно противодействие на криминалния вот по време на избори в нашата страна, аз не съм забелязал.

Въпреки че самият парламент е приел нормите относно политическите права на българските граждани, някак си активността сега на МВР да предотвратят престъпленията, свързани с избирателните права на българските граждани, не се оценява еднозначно от политически партии", заяви Рашков в отговор на отправен към него въпрос. 

По думите му "вероятно ограничаването в такава немалка степен на криминалния вот у нас се дължи на организацията, която беше създадена в нашата страна с решение на МС от 19 май".

"Министерството на вътрешните работи получи много тежка и сериозна задача с цел осигуряване на честни и прозрачни избори в нашата страна.

Освен това оперативният състав на МВР пое изключително отговорно задачите си, свързани с придобиване на информация във връзка с подготовката на отделни лица и групи за купуване на гласове", добави Рашков.