Категорично няма да приема оценка „Хаос и разруха“ за кабинета „Петков“. Това заяви бившият вътрешен министър Бойко Рашков. Както винаги той удобно говори пред bTV.

„Сегашното политическо ръководство за часове започнаха с уволнения на хора, и то доказани експерти. На мен не ми е известно някои да е постъпил по този начин“, заяви той явно забравяйки как преди по-малко от година и той направи куп чистки в редиците на МВР.

Той реши да се хвали пред репортерката Мариета Николаева за това какви добри дейности били осъществени по време на неговото управление, но явно забравяйки, че престъпността през последните месеци се вдигна застрашително много, мигрантският поток през страната ни се засили, а корупционните схеми задушават все повече и повече българите.

Според Рашков не било вярно, че всеки министър си избира заместниците в кабинета.

„В принципни добри отношение бих казал, че съм с президента Румен Радев. Не е вярно, че нашите отношения са обтегнати.

Рядко се виждам с него и рядко говоря с него, но съм изразил тревогата си пред него от безпринципните рокади в МВР.

Надявам се президентът и служебният премиер да не са знаели за безпринципните рокади в МВР“, реши да продължи с удобните хвалби Рашков, но нападайки служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той тънко се издаде и към коя политическа партия има пристрастия като каза: „Стоим ли на позицията „Мутри, вън“ или ще я променим на „Мутри, вътре“. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук