Рая Назарян разтърси парламента с обещание, а Асен Василев изскочи отпред и...

На мен можете да разчитате на диалогичност, справедливост и равнопоставеност, обеща тя

Благодаря за оказаната висока чест и за полученото доверие. С днешното гласуване се дава възможност за нормално развитие на политическите процеси и ефективното функциониране на държавната власт. Това заяви Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, след като беше избрана за председател на 50-ото Народно събрание (НС).

„НС е единствената платформа за легитимиране на изпълнителната и законодателната власт. Нашата обща отговорност, на всеки един народен представител, е да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси и да отговорим на очакванията на обществото за стабилност, сигурност и справедливост“, каза тя.

„Независимо от политическите си различия, всички ние носим отговорност за качеството на политическите дебати и за актовете на НС“, добави тя.

„На мен можете да разчитате на диалогичност, справедливост и равнопоставеност“, каза Назарян.  

Веднага след гласуването, при което Назарян беше избрана със 131 гласа „за“, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев изскочи на трибуната.

„Благодаря, г-н председател. Колеги от ИТН, честито ви изчегъртване на ГЕРБ. Предполагам, че третия мандат ще го изстреляте в космоса като първия“, каза той.

Председателстващият парламента Силви Кирилов, който все още не беше предал задълженията си на Назарян, остана силно изненадан от постъпката на Василев.

Извинявайте, г-н Василев. Кой ви даде думата?“, попита той.

Той призова за спазвазне на добрия тон и се извини за получилото се объркване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!