Заместник-министърът на здравеопазването и председател на Управителния съвет на Националната здравноосигурителна каса д-р Емил Райнов изпрати писмо до главния прокурор с искане да бъде направена проверка на обвиненията срещу него, изнесени в публичното пространство напоследък.
В писмото си д-р Райнов прилага копия от всички публикации и изразява увереност, че прокуратурата ще провери твърденията в тях, както и цялостната дейност на „Търговска лига” в последните години, и ще предприеме всички необходими действия съобразно направените заключения.

За да бъде гарантирана безпристрастността, прозрачността и пълната обективност на проверката, до приключването й заместник-министър Райнов излиза в отпуск, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Чрез Постоянното ни представителство към Европейския съюз в Брюксел д-р Райнов днес изпрати и писмо до заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по правосъдие, свобода и сигурност Жак Баро, в което излага всички факти по случая. /БЛИЦ