До месец разследващите полицаи от граничната и транспортната полиция ще бъдат интегрирани в структурите на полицейското разследване в областните дирекции на МВР. Това съобщи във Враца министър Михаил Миков, предаде БНР.
"В транспортните полиция ще останат оперативните и другите служители. Същото ще се случи със звената, които обслужват някои от отделните обекти като гари. На повечето от местата, те също ще се интегрират с териториалната полиция, за да не ни дели един път териториалната полиция от транспортната полиция. Това е част от опита ни да интегрираме по-добре силите. Примерно за мен е неестествено при катастрофата, която се случи пожара във влака София-Кардам да го разследва плевенската районна прокуратура, а разследващия полицай да е от Мездра и да пътува. Нали разбирате, че това просто не е разумно и е крайно време да му се сложи точка. Това е част от тази нова организация, която създаваме", допълни Миков.
Във Враца министър Миков връчи ключовете на 12 служебни автомобила и на два нови мотора на служебната полиция. Врачанските дознатели бяха снабдени и с 36 нови преносими компютъра. /БЛИЦ