Разцепление! "Отровното трио" стана дуо

Велислав Минеков се на обиди лидера на „Правосъдие за всеки” Велислав Величков, не прие критиката му

Протестът се разцепи. Проф. Велислав Минеков се обиди  на лидера на „Правосъдие за всеки” Велислав Величков, не прие критиката му и обяви, че оставя организацията на антиправителствената демонстрация на Величков. Така "Отровното трио" е на път да остане дуо, в него остават Бабикян и Хаджигенов, пише Стандарт.

На стената си във фейсбук Минеков написа:

„След приятелска критика от ИПВ /Инициатива правосъдие за всички/ мисля, че ще е добре от утре те да поемат организацията на протеста. Със сигурност ще бъдат по-добри. Ние ще бъдем в публиката. Чудесен повод за почивка.”

В свой анализ за протестите Велислав Величков констатира, че народният бунт е навлязъл в опасен етап на вътрешно разделение и дори маргинализация.

„Вече изчезна онова ЗАЕДНО от първите две - три седмици, всеки си прави събития и акции на различно място. "Отровното трио" казват: всичко започна от нас и ще завърши с нас, "държейки микрофона и тъпана", Бойците и Орловци искат да са равнопоставени участници в Протеста и да имат думата при сценария на развитието му; партиите сепарираха отделни негови части, като е все по - видимо делението между Демократична България, чийто лидер Христо Иванов подпали "искрата Росенец" и по -левите около Мая Манолова, които  се коопериат с три малки партии и са близко до Триото”, посочва още Величков.

В същото време в последната седмица протестът рязко се стопи и организаторите му си измислят всевъзможни начини да задържат хората на площада. Всяка вечер се издекламират речите, прожектират се филмчета на фасадата на парламента и за около час всичко приключва. За да се задържи интересът обаче сега е обявена Голяма изненада за Деня на независимостта.

„Подгответе си яйца и домати. Ще ви водим на място, на което не сме ви водили досега“, загатна адвокат Николай Хаджигенов вчера.