Има наченки на чудовищен сценарий срещу ДПС, каза депутатът от движението Ремзи Осман в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия. Той се аргументира със злобата по адрес на ДПС, излъчвана от политици и журналисти.
Според Осман се усеща "определен център", който настройва хората срещу движението. той обаче отказа да назове кой точно е този център с думите, че въпросът трябва да се насочи към специалните служби. Депутатът посочи само, че има редица изявления на политици по адрес на ДПС, включително и на такива от самата коалиция.
Ремзи Осман даде пример с поведението на Татяна Дончева, която се опитва да създаде образ, че движението е прекалено дълго на власт, наяло се е и трябва да стане от управленската.
Осман е на мнение, че тези изказвания се дължат на притесненията на определени хора, че движението разширява влиянието си в страната. Въпреки това той заяви, че сценарият няма да успее да удари политически ДПС. Депутатът предположи, че може би е целено да се предизвикат някакви реакции от страна на партията.
В предаването бе потърсен коментар на неформалния лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който преди дни заяви, че ДПС може да премине към терористични действия, ако не влезе във властта. Той бе попитан какви са основанията му да прави такива заключения. Борисов се аргументира с думите, че те са на базата на изказвания на Георги Първанов и Сергей Станишев. А именно, че президентът е казал, че ако ДПС не са във властта, ще се стигне до етнически пожари. Премиерът го бил допълнил с думите – никой да не си играе с огъня. По думите на Борисов единственото, което ГЕРБ казва е, че не желае да се коалира с ДПС. /БЛИЦ