Решава се политическото бъдеще на България! Днес ИТН ще... ВИДЕО

„Има такъв народ“ представя на поканените партии проекта за кабинет

„Има такъв народ” (ИТН) представа своя проект за кабинет днес на разговори с трите други политически сили, с които тече диалог за бъдещо управление – „Демократична България”, „Изправи се БГ! Ние идваме!” и БСП. Поканите вече бяха изпратени. Срещите ще бъдат публични.

Първи с проектокабинета ще се запознаят от „Изправи се БГ! Ние идваме!” (ИБГНИ). От там определиха стъпката като „завръщане към логиката”. Но отново потвърдиха, че за да подкрепят правителство, формацията ще държи и на писмено споразумение, посочва NOVA.

Споразумението е условие и за Левицата. Формата му ще стане ясна в хода на преговорите, а на тях ще присъства и кандидатът за министър-председател Пламен Николов, съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Съвсем нормално е да поканим г-н Николов и да изслушаме неговите виждания. Нормално е при такива преговори да се направи отстъпка, защото при тези избори няма ясен и категоричен победител. В крайна сметка, няма партия, която да може сама да реализира своята програма”, каза Атанас Зафиров, зам.-председател на БСП.

С уважение, но не и безкритично от „Демократична България” са готови да изслушат предложенията за бъдещи министри.

„Ако искат подкрепа, ние оставяме на разположение. Това, което очаквам, е да получим някаква ориентация за това как ще се предоставя някаква информация и как си представят политическия диалог от тук нататък”, заяви Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България”.

Дали ще се явят на срещата, ще реши председателският съвет на коалицията.

По-късно през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията няма нито да участва в правителството, нито ще го подкрепи.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!