Донякъде Румен Радев за корупцията е прав. Факт е, че има още много по което трябва да се работи. В по-голямата си част, обаче, проблемът е и в него. На него му е лесно- той си седи отгоре и дава оценки. От него нищо не зависи, затова е независим, каза в предаването „Беновска пита” по Канал 3, Емил Димитров-Ревизоро.

Радев има един екип много добри юристи, чуди на какво вето да се наложи, а пък БСП го превръща във вот на недоверие. Трябва да бъде знаково връщането на закони. Той трябваше да бъде стожер и арбитър на държавата. Той трябва да си рестартира цялата програма. Президента не желае да се градят мостове с парламента, веднага ви взривява. Докато има съветници, които го накланят на грешната посока, ще е така, но това си е негов проблем. Всеки си има собствена камбанария. Аз имам една, премиерът има друга, президентът трета. Много от решенията на премиера са проекция на това, че иска да продължи мандата, затова даваме и жертви, каза още той.

Със закона на горивата нямаше вето и постъпиха разумно. Поставих си за цел, отидох в президентството и казах, че за две точки бих ги върнал преди да навредят на някого, заяви Ревизоро.

Марешки е влязъл в парламента законово. Той може да си прави каквото си поиска, защото не е длъжен никому, но не можем да го слушаме за всичко. Аз вся си мисля, че от демокрацията насам, някой има най-големите политически чадъри, но никога не можем да бъдем сигурни, или да намерим доказателства. Той нищо не знае, не знае за лекарствата, за горивата, или за складовете, а се е занимавал със всичко. Той прекали с това да иска оставката на този, или онзи, категоричен беше той.