Режисьор за оставката на Христо Иванов: Най-после нещо правилно от тях

Зарадвах се на думите му - нека спрем с това, че само ние сме добрите, посочва Стоян Радев

Оставката на Христо Иванов се обсъжда с излишна патетика. Ако наистина трябва да се прояви внимание, то внимателното вслушване в това, което той каза на сбогом, би било важното.

Това коментира във Фейсбук режисьорът Стоян Радев. Ето какво пише още той:

"Иванов каза, че през 2022 година е преосмислил позициите си и е поел курс към диалог, защото е разбрал, че другото е неадекватно на политическата ситуация по света и у нас. Този нов курс не е бил достатъчно добре обяснен на привържениците и затова на последните избори те са оттеглили подкрепата. А според Христо Иванов, курсът е верен и към днешна дата.

Или с други думи - подкрепата е била клакьорска подкрепа, подхранвана от лозунги и утопични представи. Това правеха до 2022 година Христо Иванов и компания - скандираха, изричаха заклинания, продаваха илюзии. Когато някой им казваше да не лъжат хората, те клеветяха този някой, наричаха го “купен от мафията”.

След 2022 година неволята накара някои от водачите на “всенародните въстания” да се вразумят, защото вече нямаше как да не признаят, че въстанията не са всенародни и не можеше да са - повечето хора не вървят по свирката на демагозите, за колкото и почтени да се мислят последните.

Освен това комитите видяха, че президентът, когото избраха, е капан, в който самите паднаха, и се разбра, че в крайна сметка добрите им намерения, под мотото “ала-бала-светло-бъдеще”, водят държавата в ада.

Говорим за едно изстрадано, но наистина мъдро осъзнаване. И ето я иронията на съдбата - точно когато вече заслужено би могъл да водиш, защото си загърбил инфантилните пози, суетните приказки, популистките глупости и с цялата сериозност и опит можеш да бъдеш полезен на себе си, на съпартийците си и на държавата, подкрепата за теб е паднала и се налага да поемеш отговорността с оставка.

Не защото си направил нещо грешно, а защото най-после си започнал да постъпваш правилно. Само че дълго време преди това си отглеждал клакьори, сам си превръщал в такива “просветените” си последователи и резултатът е, че като спреш да ги лъжеш, те спират да те следват.

Добре е да се радваме на истината, ако ще да не ни обслужва. Аз лично се зарадвах и на нещо съвсем конкретно в изказването на Христо Иванов - нека спрем с това, че само ние сме добрите", завършва Радев