Резил: Явор Божанков с грозна изцепка в БНТ

Депутатът от ПП забрави, че е гост в предаването "Денят започва"

Депутатът от "Продължаваме промяната" (ПП) Явор Божанков жестоко се изложи... при това в ефира на БНТ. Оказа се, че той е забравил, че трябва да гостува в сутрешния блок на телевизията.

Новината бе съобщена от водещите на "Денят започва". 

Заради изцепката на Божанков той беше включен чрез видеовръзка. 

"Ние сме на ръба на пропаст. Седми избори са недопустими, а в тази ситуация да харчим 100 млн. лева е грях към нашия народ", заяви той по повод все по-реалната възможност скоро отново да отидем на предсрочни парламентарни избори.

"ГЕРБ не предложи програма, а партиен кабинет с ясното поведение да не сформира правителство. Ние направихме точно обратното - предложихме програма, национални приоритети в седем точки, които включваха единствено българския дневен ред", каза още той. 

Относно третия мандат, той уточни, че ще участват само по приоритетите, които защитават. 

"Колизията с президента Румен Радев няма да приключи. Подкрепата му за Русия и Путин никога няма да бъде приета и споделена от нашата общност", категоричен бе Божанков. 

"Рано се поставя въпросът за 51-ово Народно събрание. Тепърва предстои да бъде връчен третият мандат.

Когато направихме управлението на акад. Николай Денков, всички видяха защо си отиде то на деветия месец. Защото отказахме компромис. По отношение на компромисите, достатъчно ясно сме поставили границата", каза Божанков.