Ризова завъртя на шиш Ива Митева заради заплаха на Тошко Йорданов

Водещата на "Лице в лице" реши да попита експредседателката на парламента дали ИТН наистина ще излиза от коалицията

В правомощията на президента е той да реши дали да има КСНС. Само припомням, че през януари имаше приети 7 точки. Нека си направим изводите има ли промяна от тогава и има ли нужда от нов КСНС.

Това заяви в ефира на bTV и предаването "Лице в лице" депутатът от ИТН и бивш председател на Народното събрание Ива Митева. Това заяви в ефира на bTV депутатът от ИТН и бивш председател на Народното събрание Ива Митева.

"Не съм разговаряла с външния министър. Що се касае до нашата позиция, няма промяна. Президентът ще вземе своето решение, щом Петков предлага подобно нещо, значи има мотив“, каза още тя.

Цветанка Ризова реши да зададе най-горещия въпрос на Митева, а именно наистина ли Тошко Йорданов се е заканил партията да напусне до дни коалицията:

„В петък не присъствах на събранието на парламентарната група, не знам дали Тошко Йорданов е казал, че скоро ИТН ще напусне коалицията“, каза тя.

Ризова обаче не се задоволи с този отговор и продължи да пита.

„Заявили сме нашата червена линия, нека видим какво ще се случи с РСМ. Политическите процеси в България са много динамични, следим ги внимателно и взимаме своите решения“, отбеляза още Митева.

По думите й ИТН няма да напусне коалицията, ако решенията на КСНС от януари се запазят.

"Дойдохме, за да правим трайни и постоянни закони. Прави се реформа на тъмно - противоречива и непоследователна