Заради двама служители, при които беше потвърдена положителна проба за коронавирусна инфекция, традиционното заседание на Министерския съвет в сряда ще се проведе чрез видеоконферентна връзка.

БЛИЦ припомня, че още във вторник сградата на Министерския съвет бе затворена за пълна дезинфекция, контактните на болните служители - тествани, а останала администрация бе разпусната да работи дистанционно.

Ето как COVID-19 се е промъкнал в Министерския съвет

Дневният ред на министрите включва 24 точки. На заседанието си министрите ще приемат доклад за равнопоставеността на жените и мъжете в България за минатала година, ще приемат и отчет за изпълнение на националния план за енергийна ефективност за миналата година, както и списък със задължени лица по него.

За награждаване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен ще бъде предложен Лозан Лозанов, като предложението за това е на министъра на културата Боил Банов. По предложение на вицепремиера Красимир Каракачанов ще бъде дадено съгласие за продажба на имоти частна държавна собственост, предоставени за управление на Министерството на отбраната.

За възстановяване, изграждане и довършване на военни паметници ще бъдат отпуснати допълнителни средства по бюджетите на някои общини, а правилникът за прилагане на Закона за въоръжените сили ще бъде променен.

На заседанието си министрите ще одобрят и концесионер на морски плаж „Иканталъка 2”, в община Каварна, област Добрич.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!