Росен Желязков от ГЕРБ: Видяхме истеричен опит да се отрече, че има манипулация на снимките с чекмеджетата

Ние не очакваме да може да се състави правителство, което да бъде по-добро издание на настоящото правителство, заяви депутатът

Имаме променена ситуация, тя е променена в обществото и отражението ѝ е в парламента. Този парламент не може да излъчи стабилно мнозинство. Това заяви пред БНТ Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

„Ние не очакваме да може да се състави правителство, което да бъде по-добро издание на настоящото правителство. Напротив, очакваме да бъде по-лошо издание“, посочи той.

Относно становището за снимките с чекмеджетата на Бойко Борисов и изслушването на главния прокурор по въпроса Желязков каза: „Днес сме свидетели на паниката, която се случи от това, че има ясна и категорична позиция за манипулация на тези снимки“.

„Когато в обществения дебат имаме снимки, видеа, а не текстове, не анализи, започваме не с думи, с пиктограми, ние говорим разказ по картинка“, посочи той.

„Какво беше това с днешното изслушване? Някаква седянка? По време на пленарното заседание“, каза той и добави, че изслушването е било „истеричен опит да се омаловажи експертизата, която недвусмислено доказала, че има манипулация върху тези снимки“.