Румен Христов: Христо Иванов блесна на политическата сцена благодарение на Радан Кънев

България има нужда от ново дясно правителство, смята той

Христо Иванов блесна на политическата сцена благодарение на Радан Кънев. Партията на Христо Иванов "Да, България" и партията на Радан Кънев са причина Реформаторския блок да има по-малко гласове. Това заяви пред Канал 3 Румен Христов от СДС.  

По думите му трябва да стане ясно, какви са тези партии - леви или десни.  "ДСБ е необходимо на Реформаторския блок. Вратата е отворена, довчера работихме заедно, могат да заповядат отново. Волята на гражданите е да се явим заедно на изборите", допълни Христов.

Той поясни, че на предстоящите предсрочни парламентарни избори Реформаторският блок няма как да управлява самостоятелно и ще търси повече гласове и по-сериозно представителство в парламента.

"Марешки не е системен играч, но ако говорим за дясноцентристко управление, може да имаме сходни черти. България има нужда от ново дясно правителство. ГЕРБ – Патриоти – Реформатори е добър вариант, БСП е най-лошият. Ако само 4 партии влязат в парламента, е възможна и коалиция БСП – ГЕРБ", каза още Румен Христов.