Комбина между ГЕРБ и ДСБ ще бъде страшна за държавата и бизнеса, оставям на страна една банка, която се търкаля между Борисов и Костов. Тази позиция изрази депутатът от БСП и бивши вътрешен министър Румен Петков по бТВ тази сутрин.
Румен Петков беше категоричен, че трябва да има сериозен дебат между премиера Сергей Станишев и столичния кмет Бойко Борисов, ако ГЕРБ имат претенциите да управляват. По думите му дискусия не се правило като драскаш на вратата на МС и лъжеш журналистите. Според Петков не трябва да се подценява усещането на ГЕРБ за самодостатъчност, защото след това идвало усещането на единственост. В тази връзка депутатът от БСП разкритикува ГЕРБ за купуването на гласове, отбелязвайки последния скандален случай в село Брест. Според Петков изборите там са опорочени. Не може кандидат за кмет, в деня за размисъл, да отиде там, където се раздават пари, ако не е съпричастен към това. Това е тежка форма на арогантност, коментира бившият вътрешен министър.

Той беше категоричен, че Сергей Станишев е единственият премиер, който има моралното право да иска втори мандат по две причини. Първата е, че БСП е изпълнила предизборните си ангажименти към обществото, без обаче да е отговорила на обществените потребности. Втората е, че Сергей Станишев доказа, че е лидер готов на компромис, когато е подчинен на националния интерес, мотивира се още Румен Петков.
Той се обяви категорично против предложението за покачване на бариерата на 8% за влизане в НС на коалиции, което би ударило ДСБ и СДС. На България е нужна както силна левица, така и десница. Това е конюнктурно решение, каза още Петков. /БЛИЦ