Очаквам промени в политиката на БСП, каза в предаването „Пропаганда” на Дарик радио червеният депутат Румен Петков. Огромното мнозинство подкрепя една нова програма на БСП, допълни Петков. Разбира се, че ще има персонални промени във Висшия съвет, подчерта той. Сергей Станишев много ясно визира вътрешни необосновани нападки.
Трудно можем да опровергаем това, че вървим от скандал в скандал, заяви депутатът. В крайна сметка от това страда държавата и българското общество. Очевидно има политически среди, които извън скандала и грубата конфронтация на могат да съществуват. И в старата опозиция, и в ГЕРБ има хора, които не могат да съществуват извън тази среда, подчерта бившият вътрешен министър. Мисля, че всеки нормален български гражданин, знае кои са тези хора. Трябва да разграничим критиката от клеветата.
Далеч не всичко от правителството е свършено идеално, но когато извеждаме на преден план клеветата, разговорът се обезпредметява, смята Петков. Мисля, че сме партията, в която се води най-откровения диалог. Да се твърди, че сме безкритични към себе си мисля, че няма да е коректно, каза още Румен Петков.
Помолен да коментира уволнението на Коритаров от Нова телевизия Румен Петков заяви, че не знае мотивите на медията, но е изненадан от решението. Той допълни, че според него Коритаров е един подготвен журналист. „Той е сред не многото журналисти, които познават политическите документи на партиите по-добре от някои членове на техните ръководства. Той следи политиката в България години наред и то достатъчно внимателно и прецизно”, каза още Петков.
На въпрос смята ли, че е възможно такъв подготвен журналист да играе игри с ефира си и с трудовата си книжка бившият вътрешен министър отговори:
Не се познаваме достатъчно добре с г-н Коритаров, с изключение на професионалното ни общуване. Сигурен съм, че вероятно ще запазим някакви контакти в перспектива, но не мога да коментирам, защото не го познавам достатъчно и не мога да преценя наклонността му към такъв тип действия. /БЛИЦ