Лъжа е че съм пишкал във фонтана в Плевен. Истината е, че съм го ремонтирал. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на АБВ Румен Петков.

Това са грозни неща и не отговарят на България в 21 век. Тази клеветническа кампания беше направена съвсем съзнателно срещу мен, добави той.

По повод отминалите местни избори Петков заяви:


"Абсурд е да има 600 000 недействителни бюлетини. Ние настоявахме всички тези бюлетини да се отворят. Ако това не се направи, ние окончателно ще отвратим интелигетните хора от политиката, защото те виждат, че с 20% може да се избере кмет на столицата".

Лидерът на АБВ коментира и предложението на управляващата коалиция първият ден от болничните да не се заплаща. За пореден път това правителство и това мнозинството казва: "Няма държава".

Ние не искаме да се борим с престъплението, а с последствието. Защо например първия ден, а не третият? Защо не се въведе ефективен контрол – има достатъчно инспекторати, посочи Румен Петков.

Той изрази мнение и по казуса с процедурата по избор на нов главен прокурор.

Президентът веднъж върна избора на председател на ВАС, рецидивира с връщането на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор и сега, ако сезира Конституционния съд, това ще създаде институционален конфликт, от който никой няма да спечели, подчерта Петков.