Виновен съм за всичко от последните 1300 години. Това заявява бившият вътрешен министър Румен Петков в интервю пред "24 часа".
На въпрос защо така изненадващо е подкрепил номинацията на Соломон Паси за шеф на НАТО, Петков отвръща: "Въпросът е принципен България иска ли да утвърждава себе си, да се развива в европейското и евроатлантическото пространство. Беше много груба грешка партизирането на кандидатурата".
Относно критиките в междинния доклад на ЕК в сферата на вътрешната сигурност и дали Петков чувства вина за това, той заявява: "Като знам какво се разигра миналата година, почвам да си мисля, че за последните 1300 години само аз съм виновен. Всички ние-като държава, като политици, сме съпричастни с този тип констатации, защото част от внушенията ги правим сами. Изключително методично."
Според Петков Мария Мургина заслужава поне уважение, а иначе имаме един от най-силните финансови министри в Европа.
Толкова провали, колкото ГЕРБ успя да реализира в рамките на година, не е правила никоя политическа сила. Бойко е тип "мушама" -върху него пада кал и се отмива. Това обаче е временно явление. БСП може и да бъде наказана, но Бойко може да бъде направо шамаросан на изборите, заявява още Петков. /БЛИЦ