Взаимните обвинения между председателя на РЗС Яне Янев и бившия министър на икономиката и настоящ депутат от БНД Лидия Шулева продължават и днес.
След като вчера Шулева внесе жалба срещу Янев до главния прокурор, днес той отвръща на удара. Ще заведе дело срещу нея за набеждаване, имам документи за всичките си твърдения и ще ги занеса на главния прокурор, отсече Янев по бТВ тази сутрин.

Според него Шулева е един от основните фактори в правителството на Симеон Сакскобургготски, които са участвали в гранд корупционни схеми, сред които и приватизацията на електроразпределителните дружества. Сделките са фалшиви и са в ущърб на държавата и заради това настоявам да се разсекретят договорите с приватизаторите, каза Янев.

Той обвини Лидия Шулева и в желание да “открадне и почивните бази на НОИ чрез поставено лице и британска фирма”. Имам доказателство и за това – повече от 300 страници, от които се вижда прякото й участие в тази афера в качеството й на министър на труда и социалната политика, посочи Янев.

Той коментира, че и правителството на СДС с премиер Иван Костов не е било по-малко корумпирано от предходните и следващите кабинети. От приватизацията, която те направиха в държавната хазна се влезли едва 2 млрд. лв., а стойността на сделките е била 33 млрд. лева. 80 процента от тях са отишли по сметките на хора от бившата държавна сигурност, обвини Янев.

По думите му лидерът на ДСБ Иван Костов по време на преговорите за евентуална коалиция с участието на РЗС, му е казал да спре да разкрива престъпленията на олигарсите, защото в противен случай те нямало да финансират общата им предизборна кампания. Това според Янев е причината РЗС да откаже да участва във формираната “Синя коалиция”. Там няма перспектива, говорят се само неща от миналото, коалицията на практика няма визия за управлението на България, това е коалиция на оцеляването, коментира Янев. /БЛИЦ