С протекцията на Алексей Петров: Татко Петко и Кирил Петков назначили сватбена агентка за шеф на държавно дружество СНИМКИ

Баща и син планирали да използват калинката си за заграбване на апетитните имоти на елитното стопанство „Врана“, което е собственост на МЗХ

Месеци след края на „сглобката“ кадрите на „Промяната“ продължават да вилнеят в държавни дружества, трупайки скъпи придобивки. Това пише filternews.bg, позовавайки се на отлично информирани източници.

Докато аматьорите от ПП-ДБ- СС в София страдат, че хора с ценз и експертиза са застанали начело на няколко общински дружества, протеже на куратора на „сглобката” Алексей Петров продължава да размахва диригентска палка в елитното държавно стопанство „Врана“.

Така без нито един ден опит в сферата на земеделието Цветелина Хубенова поема управлението на дружеството: Покойният Алексей Петров-Трактора инсталира своя любимка. Това, разбира се, не става без помощта на Петко Петков, по-известен като Татко Петко.

Не е тайна, че бащата на бившия премиер Кирил Петков е много близък с Алексей Петров от спортните години. В заверата е бил и злополучният земеделски министър на „Промяната“ Кирил Вътев – който според браншовици се е доказал като пример за висш държавен чиновник в ярък конфликт на интереси.

Ето така от управител на сватбена агенция Цветелина Хубенова се издига скорострелно до ръководител на елитно животновъдно стопанство с държавна издръжка.

Вероятно балоните и панделките, които е аранжирала, са й дали начален тласък в познанията по селекция и репродукция на крави, овце, кокошки и други животински видове.

Източници от МЗХ споделят, че тайният план на Петров и Татко Петко е бил да извършат пладнешки грабеж. Двамата планирали да използват калинката си за заграбване на апетитните имоти на елитното стопанство „Врана“, което е собственост на Министерството на земеделието и храните.

Бившият сватбен агент е била фактор и в Съюза за стопанска инициатива, който практически е частна организация, собственост на Алексей Петров, чрез която Трактора се правеше на важен пред държавни институции и политици.

Незнайно как с минималните доходи на фирмата, в която е била управител и скромната заплата от съюза на Алексей Петров, в момента Хубенова се шири в три къщи в София, където живее на семейни начела с млад мъж (който има брак с друга жена). Вероятно поради кончината на Алексей Петров, пъкленият план за грабеж на държавното дружество пропада.

Но Цветелина Хубенова, която рони горчиви сълзи на погребението на бившата барета, все още се разпорежда с държавна собственост?!