Сачева издаде къде е Мария Габриел

Тя посочи, че ГЕРБ няма договорки с "Величие", а ПП-ДБ могат да дадат знакова подкрепа за кабинета

Промени винаги са възможни, но могат да бъдат дискутирани когато конкретна политическа партия заяви конкретна подкрепа. Това заяви Деница Сачева по повод ще има ли подкрепа в Народното събрание (НС) за кабинета "Желязков".

По думите ѝ от ГЕРБ очакват да получат подкрепа за политиките, които са заявили.

"Ние сме представили правителство на малцинството, защото сме в различен етап. Предложихме коалиционно правителство след изборите, то бе отказано. Очакваме ПП-ДБ да имат своя политически знак.

Не очакваме подкрепа целокупна от цялата парламентарна група, но ако вярват, че България не трябва да се отклонява от пътя на Еврозоната и Шенген и т.н., те могат да дадат знакова подкрепа. Правителство на малцинството зависи от парламента", каза още Сачева.

По димите ѝ може да се дадат брой гласове с ясното съзнание, че в Народното събрание ще бъдат гласувани само тези политики.

"Предишното управление изцяло се доминираше от ПП-ДБ. Независимо, че обичат да се оправдават, че са били с ГЕРБ и ДПС. Това правителство не отбелязва успехи в избирателната власт.

Те бяха наказани от своите избиратели заради тези неуспехи. Когато трябваше да се отчитат парламентарните успехи, нямаха проблем, че са с ГЕРБ и ДПС. Но парламентарните успехи не са техни, те нямаше как да са постигнати само с 60 и няколко депутати", каза още Сачева.

"Сроковете могат да бъдат по-кратки и по-дълги", коментира Сачева какъв живот би имал кабинетът на малцинството.

Тя коментира и партия "Величие".

"Лично в себе си не чувствам достатъчно експертиза, а и нямаме практика да коментираме друга партия. Какво ще направят "Величие" е тяхна работа.

Ние не сме сключвали споразумения с тях, не сме водили разговори. Знаете бе заявена лидерска среща от тяхна страна, но тя не бе осъществена, защото първо трябва да видим дали има за какво да се говори", каза Сачева и категорично отрече да има някакви договорки между депутати от "Величие" и ГЕРБ.

На въпрос къде е в момента Мария Габриел, Сачева заяви:

"Тя продължава да бъде изключителен човек и политик от ГЕРБ-СДС. Тя в момента е първи заместник председател към ЕНП.

Има ангажименти, свързани с европейски политики. Продължаваме да считаме, че тя притежава изключителни качества и експертиза, които са ценни за България.

Сачева допълни, че Мария Габриел има пълната подкрепа от парламентарната група на ГЕРБ-СДС: "Сигурна съм, че има възможности за много добро кариерно развитие за Мария Габриел".

Сачева обаче не отговори дали Габриел ще е кандидатурата за български еврокомисар.