Днес лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски посрещна в централата на партията еврокомисаря Меглена Кунева. Той поздрави комисаря по защита правата на потребителите със завоюваното преди броени дни високо европейско признание – изборът й за Европеец и Еврокомисар на годината.
Гордея се, че Европеец на годината е българка, че Еврокомисарят на годината произхожда от НДСВ. Поздравявам Ви за постоянството и усилията, които вложихте, и мисля, че наградата и признанието Ви е съвсем заслужено, каза още той. В присъствието на депутати от Парламентарната група на НДСВ Симеон Сакскобургготски подари на Меглена Кунева голям букет.
Много вълнуващи моменти преживях около награждаването ми, но най-вълнуващият е този – сега , тук, в НДСВ, с Вас, защото всичко, което съм постигнала, го дължа на Вас, обърна се еврокомисар Кунева към лидера на НДСВ. Учила съм се от Вас. Зная, че когато има приятели и съмишленици, нищо не е невъзможно. Гордея се, че произлизам от НДСВ. НДСВ е партията, която никога не е обвинявала и заклеймявала някого. НДСВ е първата партия, която заговори за национален консенсус. НДСВ наложи в политиката толерантността и европейския стил, намираше сили да стиска зъби, когато е била критикувана несправедливо – в името на България и заради каузата България. Нещо повече – НДСВ непрекъснато изгражда мостове. Затова моят призив е да продължим да работим и занапред, защото България е нужна на Европа, каза Меглена Кунева. /БЛИЦ