Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски и съпругата му доня Маргарита Гомес–Асебо посетиха „Токуда болница София”, чиито втори корпус предстои да бъде отворен. Двамата разговаряха с ръководителите на здравното заведение д-р Росен Панов – изпълнителен директор, и д-р Явор Дренски – административен директор на болницата, както и с част от водещите лекари, съобщиха от пресцентъра на НДСВ.
Лидерът на НДСВ неведнъж е изтъквал, че реформата в здравеопазването е водещ управленски приоритет. „Болницата „Токуда” се вписва напълно във виждането пациентът да е фокусът на здравеопазването и именно затова тя е добър модел за подражание”, каза при посещението си Симеон Сакскобургготски. Лекарите го запознаха с модерната техника, с която разполагат в отделенията по офталмология и хемодиализа, в неонатологичното отделение и операционните зали. 
Лидерът на НДСВ засади вечнозелена туя пред сградата на болницата. Ще припомним, че Симеон Сакскобургготски се познава със собственика на болницата д-р Торао Токуда отдавна и е в течение на изграждането на модерната софийска болница още от времето, когато тя беше идеен проект. Още при откриването на болницата преди две години, Симеон Сакскобургготски оцени избора за построяване на първата болница от веригата Tokushukai Medical Corporation извън Япония в България като признание за благоприятния инвестиционен климат в нашата страна, а намерението за превръщането й в логистичен и квалификационен център на корпорацията за Източна Европа и Африка – за високото ниво на подготовка на българските медицински кадри. /БЛИЦ