Около 15: 30 часа днес е стартирала акцията срещу секретаря на президента Пламен Узунов, съобщиха източници на БЛИЦ.

Към този час пред дома му на "Черни връх" 190 в столичния квартал "Кръстова вада" са спрели четири патрулни автомобила. Малко по-късно към тях са се присъединили и още два на спецпрокуратурата. 

Разследващите са се качили до седмия етаж на новопостроената кооперация, където президентския секретар живее, но той не е бил там. 

След още 20 минути е започнал и обискът.

Както БЛИЦ писа, обиски се провеждат и в Пловдив, където Узунов също има имоти. Пред дома на пловдивчанина на бул. „Шести септември” в града се забелязва засилено полицейско присъствие. 

Акцията започна, след като стана ясно, че секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов е уличен в търговия с влияние. На 27 декември 2018 г. той е изпратил на Пламен Бобоков съдебно решение, което още не е било подписано от съдиите от Върховния административен съд, става ясно от прессъобщение на прокуратурата.  

В жилището в София, което Узунов е купил наскоро, се издирват още материали по подозрение за търговия с влияние. 

По все още непотвърдена информация Пламен Узунов вероятно ще бъде арестуван.

Източници на БЛИЦ от неговото обкръжение разкриха, че до преди няколко дни той не е имал никаква представа, че е разследван. За последно е видян на обществено място заедно с президента Румен Радев по време на посещението му в Садово.

От пресцентъра на президентството коментираха пред БЛИЦ, че на този етап нямат официална позиция за случващото се. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ