Президентът Румен Радев вече е готов със заместник на внезапно кандидатиралия се за евродепутат от гражданската квота на БСП Иво Христов. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника от "Дондуков" 2.
Медията ни узна, че държавният глава смята да назначи проф. Александър Маринов за началник на политическия си кабинет.

Маринов, който е политолог и често разяснява тезите на президента от екрана на националните телевизии, се ползва с доверието на Радев. 

В зората на Демокрацията, Маринов оглавяваше софийската организация на социалистите, но след това често се изявяваше по-неутрално като експерт.
 

БЛИЦ научи, че през последните месеци отношенията между Радев и Христов рязко са охладнели. Доказателство за това е и вчерашния загадъчен пост във Фейсбук, който публикува първата дама Десислава Радева.

А доскоро Иво Христов пишеше острите речи на Радев, които често бяха насочвани директно срещу премиера Бойко Борисов и членовете на кабинета.

Подобна бе и ситуацията с Елена Йончева, която в началото на мандата на Радев бе плътно в екипа му, но след това също толкова внезапно, както сега Христов, бе поставена като водач на листата на социалистите в Хасково за парламентарните избори.
 

Сега Йончева и Христов (на снимката отгоре) се събират отново, този път в листата на БСП за Брюксел.

Ивайло КРАЧУНОВ