Само в БЛИЦ! Този ход на Румен Радев му развърза ръцете за...

Българинът ще постави още един антирекорд и още по-малко хора ще отидат до избирателните урни

Мина повече от седмица от връчването на третия мандат. Изненадващо за мнозина, но не и за президента Румен Радев, той отиде в ръцете на „Има такъв народ“, или по точно в тези на Тошко Йорданов.

Каква обаче е целта и играта на държавния глава. Видно е ухажването между него и партията на Слави Трифонов, която открито иска референдум, с който държавата ни да стане президенска република. Или пък се крие нещо друго в задкулисието?

Мистър "Кеш", защо се криеш, скоро идва game over

В понеделник Тошко Йорданов върна мандата. Неизпълнен. И сега отново попадаме в рулетката на поредните предсрочни парламентарни избори. Но до тях на власт ще бъде ново служебно правителство.

Лошо: Тази заигравка на Радев може да ни излезе през носа

Всичко това ни вдъхнови да ви попитаме в поредната ни анкета „Какво цели президентът Радев с връчването на третия мандат на ИТН?“

Логично и без изненада най-много гласове има опцията за отговор – „Не ми пука, писна ми от избори и политика“. Цели 32,97%. Българинът ще постави още един антирекорд и още по-малко хора ще отидат до избирателните урни.

28,24% пък смятат, че Румен Радев тупа топката, за да има време да си подреди картите за служебно правителство. Не му е за първи път. Умее ги тези неща, но дали това няма да му изиграе лоша шега.

Действията му с мандата са свързани с бъдещите му планове за изява на политическата сцена. Така смятат 14,95%.

13,41% смятат, че Радев е гласувал доверие на ИТН именно в очакване на евентуален референдум за президентска република.

„Нищо, просто е обиден и отчаян от БСП“, това е причината да даде папката на Тошко Йорданов - 10,44%. Но какво от това. Изборите идват. На есен с песен.

Вече може да гласувате в новата ни анкета ТУК. В нея ви питаме: Какво трябва да се промени, за да стане АМ „Тракия“ безопасна?