"Има такъв народ" (ИТН) връща неизпълнен третия мандат. Това ще се случи в понеделник, заяви лидерът на партията Слави Трифонов във фейсбук.

"Всички видяхте какво се случи през последната седмица. Случи се буквално пред очите ви. Президентът връчи третият проучвателен мандат на ИТН и ние напълно открито и отговорно се постарахме да го изпълним. Пред вас се срещнахме с всички политически партии и независими депутати в 50-ото Народно Събрание", заяви той. 

Политикът обаче сякаш умишлено забрави да спомене тайната среща в НДК, която инициира именно ИТН с цел да бъде свалена председателката на парламента Рая Назарян и която бе трън в петата на ГЕРБ.

Трифонов скочи на ПП-ДБ, които са отказали да подкрепят съставянето на експертен кабинет, въпреки 100% съвпадение на програмите на двете парламентарно представени групи. Слави се възмущава, че от коалицията дори не се аргументират за отказа си, а се крият зад ръководните си органи. 

Като втори виновници за ситуацията, той посочва партия ГЕРБ, визирайки най-вече не експертите във формацията, а лидера й - Бойко Борисов. 

Затова ние от „Има такъв народ" утре, 5-ти август, понеделник, ще върнем третия мандат на президента. Сигурен съм, че българският избирател е мъдър и ще постъпи правилно на предстоящите избори", завърши Трифонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!