Съдбата на България решена на тайна среща, ПП-ДБ стоварили гилотината

Цончо Ганев разкри, че от дълго време "Възраждане" са водили разговори с Кирил Петков

Трябва да се направи ново експертно правителство, без да има партийно участие в него. Тази теза застъпи в ефир на БНТ Цончо Ганев. 

По думите му "Величие" е излъгало 100 000 души. "Те бяха против НАТО, пък като влязоха в парламента започнаха да подкрепят ЕС", уточни той. 

Ганев попари и ПП-ДБ, които са арестували Борисов, но после са управлявали с него. 

"200 000 души са излъгани от тях и отказват да гласуват. 100 000 от ГЕРБ, 100 000 от БСП. Как да е висока избирателната активност", зачуди се политикът. 

"В НС влизат отровни партии, които отцепват гласове. Стефан Янев влезе в парламента, разочарова българите и изчезна. "Величие" взеха потенциални избиратели на "Възраждане". Подготвят се сега и нови проекти, които отново искат просто да крадат гласове. Голяма стигма е, че изборите нищо не променят. Те променят всичко", категоричен е депутатът.

Според него БСП има две крила и те седят просто така. "Една част от ГЕРБ не искат да има правителство, защото знаят, че това ги унищожава, а има други там, които са влезли с преференции и искат да си заслужат отново доверието на хората, като направят правителство", каза Ганев. 

Той обясни, че "Възраждане" подава ръка на всички други партии, за да може да има правителство без ГЕРБ. 

"Ние даваме нещичко много просто в момента. Българите не вярват на хората в парламента. 70% не искат да гласуват за никого. Затова ние казваме да дадем на българите властта да определя основните и важни политики, като гласува на определени референдуми. Това е формулировката за кабинет", каза той и посочи, че такива допитвания може да има за еврозона, за членството в НАТО и т.н.

"Не отстъпваме за нищо, което предлагаме. Отсрещната страна може да каже, че е против политиките ни, и именно тогава ще има допитване. Няма кураж от лидерите обаче", констатира депутатът. 

Той издаде, че е имало неофициални разговори между "Възраждане" и ПП-ДБ.

"БСП също и от трибуната казаха, че не са съгласни да се отиде на разговор, за да изкараме ГЕРБ и ДПС от управлението на страната. Неофициалните разговори се водят, откакто Борисов показа, че не иска да има правителство, защото няма зад кого да се скрие", издаде Ганев. 

"Петков си казва, че няма да отиде на разговори срещу ГЕРБ", категоричен е политикът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!