Декларация за съвместни действия за предстоящите избори за европейски и национален парламент подписаха председателите на пловдивските регионални структури на СДС и ДСБ Николай Караиванов и Спас Гърневски.
Караиванов и Гърневски поставиха подписите си под документа в присъствието на журналисти от всички пловдивски медии. Подписването на декларацията за общи действия е част от обща широка дясна коалиция, която предстои да се създаде около сформираната около двете партии ос. СДС и ДСБ ще имат общ предизборен щаб с двама равнопоставени съпредседатели – Васил Згуров и Александър Стайков.

От днес започва изграждане на предизборни щабове във всички райони в Пловдив. Двете партии поотделно ще определят кои личности да бъдат включени в листите им. Водачите на СДС за Пловдив – град и област ще бъдат излъчени на 11 април, а на ДСБ – на 25 април. На тези дати ще се проведат вътрешнопартийните избори за избори на кандидат-депутатите. Спас Гърневски посочи, че дясната коалиция ще се бори за 45-55 места в българския парламент. Регионалните лидери Караиванов и Гърневски заявиха, че само чрез създаването на широка дясна коалиция може да бъде отстранена от власт пагубната за страната управляваща олигархия и ще се гарантира завръщането на България на европейската писта. /Димана Тодорова, БЛИЦ