Съюзът на демократичните сили настоява министър-председателят на Република България Сергей Станишев незабавно да освободи от заеманите длъжности министъра на финансите Пламен Орешарски и министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.
Европейската комисия отказа да възстанови отнетите акредитации на разплащателните агенции, работещи с пари по програма ФАР. Това е безпрецедентна в историята на ЕС мярка, наложена върху страната ни като член на Европейския съюз.
Българите загубиха над 560 млн. евро, се казва в декларацията.
За пореден път основната причина за това е корупцията и некомпетентното управление на правителството на тройната коалиция. Страната ни продължава да губи милиони евро заради неспособността на правителството да направи необходимите стъпки и да предприеме адекватни мерки за премахване на корупционните практики.
Позорно е Европейската комисия да бъде единствената институция, която защитава българските граждани и то от собственото им правителство!
Унизително е България да бъде сочена с пръст заради корупцията. Време е да се носи отговорност! Персонална отговорност!
СДС настоява министър-председателя най-сетне да постъпи като отговорен държавник и да вземе държавническо решение, като освободи незабавно ресорните министри. /БЛИЦ