Шаш: Третият мандат трябва да отиде в тази партия, ето причината

Според Деян Николов президентът трябва да даде възможност за съставяне на правителство на "Възраждане", защото са третата по големина партия в парламента

Добре би било третият мандат да дойде в третата по големина партия в парламента – „Възраждане“, макар че едва ли ще излезе редовен кабинет от това Народно събрание. Това заяви общинският съветник от „Възраждане“ Деян Николов.

„Добре би било президента да покаже една обективност, защото ние вече участваме в няколко парламента и „Възраждане“ е единствената политическа сила, която не е участвала в управлението на страната. Не сме получавали мандат за съставянето на правителство, а вече сме трета политическа сила“, посочи той.

Деян Николов посочи, че всички останали партии са искали да разговарят с тях, но те отказват за се коалират, тъй като си имат политически принципи. Според него „Възраждане“ винаги е бил желан партньор, когато става дума за управлението на държавата.

Той припомни, че има криза в БСП, а ДПС са се разпаднали. Посочи също така, че „ПП-ДБ са с по-малко представителство“ и са показали „една диалогичност, която е издала желанието им да влязат в някакви договорки с ГЕРБ и ДПС“.

„От загубата на принципи и морал сме стигнали до ситуацията, в която се намираме в момента“, категоричен е той.

Деян Николов припомни, че партията има готов състав за Министерски съвет и отдавна са показали, че могат да носят отговорност.

Той коментира и работата си в Столичния общински съвет (СОС).

„Това, което се случи в СОС със смятана на директорите на шест общински дружества, е втора част на една задкулисна политическа договорка от преди шест месеца. Ако си спомняте, тогава се отпуши работата на СОС“, посочи Николов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!