Наказателно дело от общ характер срещу началника на общинска служба "Земеделие"-Тетевен д-р Венцеслав Ненов ще бъде образувано заради незаконни заменки на земи в пътния участък между Тетевен и с. Рибарица, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Ловеч.
Измамите излязоха на бял свят в понеделник, когато стана ясно, че балканджията Марин Нешев е придобил 5 общински терена с нотариален акт от 1993 г. за други 3 частни пасища в района. Ден по-късно тетевенският кмет Николай Павлов посочи като виновник номер 1 местната служба "Земеделие" за беззаконията с общински терени в Тетевенско, в отговор пък шефът на областната дирекция "Земеделие" в Ловеч инж. Николай Трифонов предприе проверка на делата на д-р Ненов, научи днес наш екип.
"Информацията ви е вярна. За делата на Ненов ще докладвам в Министерството на земеделието в петък. Наистина той е допуснал грешки, просто се е предоверил на документите от Нешев. Ще изчакам края на делото срещу Ненов и едва тогава ще реша какви мерки да предприема по случая", добави инж. Трифонов. /БЛИЦ