Ще реши ли министърката на Герджиков да действа по правилата, или ще се поддаде на натиск, за да уреди нечий чужд интерес?

Остават броени дни до края на март, когато служебният министър на туризма Стела Балтова трябва по закон да издаде заповед кои са неохраняемите плажове в Република България.

Явно обаче Балтова не бърза, защото никой все още не е разбрал какво ще се случи със седемте плажа, чиито договори са изтекли ( Кранево централен, Варна централен, Къмпинг юг, Свети влас болницата, Росенец север, Малък плаж Лозенец, Панорама), както и какво се случва с обжалваните процедури за концесии за плажовете Нестинарка, Поморие централен и Бургас север?

За Бургас север Комисията за защита на конкуренцията се е произнесла  в полза на действията на Министерството на туризма, обжалване пред по-горна инстанция няма.

Какво прави министърката в този случай? Според ЗУЧК тя трябва веднага да разпореди работата на конкурсната комисия да започне, за да спази закона и да осигури стопанин на плажа. Ще стартира ли работата или министърката ще окаже натиск върху членове на комисията по концесията да си направят отвод, за да провали конкурса в полза на нечии частни интереси?

Предстои да разберем!