Министърът на вътрешните работи е отказал да подпише молбата за напускане по собствено желание и е образувал дисциплинарно производство срещу главен инспектор Красимир Димов, началник на РПУ-Приморско. То е по чл. 227 т.9 от ЗМВР – за тежки нарушения на служебната дисциплина и във връзка с чл. 64 от Етичния кодекс за поведението на служители от МВР, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
Димов се прочу покрай убийството на 23-годишния бургазлия Тодор Стоев в бистро “Бохеми”. На 5 август в 6,10 ч. сутринта по време на пиянски скандал бившият полицай Евгении Ганев, уби от упор с един изстрел в главата младежа. На местопрестъплението е присъствал и шефът на РПУ-Приморско, който е приятел и бивш коллега на убиеца. Но вместо да направи опити да предотврати фаталната развръзка на конфликта между убитият и неговия убиец и да извика подкрепление от бургаските си колеги, Димов не предприема нищо. Вместо това той предпочита да избяга от мястото на престъплението, за да не бъде разпитван! А той би трябвало да бъде човека, който следва да знае много добре какво повеляват законите на професията му!
След като очевидци на престъплението свидетелстват, че Димов е присъствал на кръвопролитието, се намира още едно доказателство: Показанията на свидетелите са подкрепени и от записите на видеокамерите на ОББ, чийто офис е в непосредствена близост до бистрото. Тогава полицейският шеф е привикан да дава показания и е разпитан пред съдия. Единственото разумно обяснение за напускането на мястото на инцидента е количеството алкохол, погълнато от него и останалите членове на компанията.
БЛИЦ припомня, че от МВР съобщиха също, че е приключила проверка на дирекция “Инспекторат” по сигнал за уронване на престижа на служител на МВР срещу началника на РПУ-Враца Васил Василев. Открита е процедура за дисциплинарно производство и временното му отстраняване от длъжност до приключването на процедурата. /БЛИЦ