Шеф в СОС със скандални подробности за кметицата на "Красно село" от Демократична България ВИДЕО

Росина Станиславова се е самоназначила на половин работен ден като ръководител на проекта, обясни Георги Георгиев

Финансовата комисия към Столичния общински съвет обсъди тази вечер сигнал срещу кмета на столичния район „Красно село“ от „Демократична България“ Росина Станиславова.

В сигнала се твърди, че тя е платила бонуси на служители, включително и на себе си, от парите за социалния патронаж.

В няколко писма шефът на финансовата комисия към СОС Георги Георгиев е поискал от Станиславова конкретна финансова информация за раздадените суми по проекта и 2.2021 г.

Конкретен отговор от район "Красно село" обаче не е получен, а вместо това е поискано Георгиев да посочи на какво правно основание изисква такава информация. Дори и след посочени правни основания обаче от Станиславова отново не е постъпил конкретен отговор.

Затова тя бе изслушана днес на заседанието на комисията. Става дума за проект за предоставяне на патронажна грижа, който се финансира с европейски средства. По него районът е получил 375 000 лв. и вместо индикативните над 200 души е предоставил услугата на 510 лица, подчерта Станиславова.

Шефът на финансовата комисия в СОС Георги Георгиев се включи на живо в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS, за да внесе повече яснота по случая.

По думите му скандалът се състои в това, че Георгиев 4 пъти е изискал информация дали написаното в жалба от гражданин е вярно, искал е отчет за изпълнение на проекта „Патронажна грижа“, но без резултат.

"Когато хора от администрацията работят допълнително по програма е нормално да получават бонуси, но не и кмета.  Тя се е самоназначила на половин работен ден като ръководител на проекта", обясни той.

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев обясни, че и преди е имало проблеми в район "Красно село", но е неморално усвояването на средства по програмата.




ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ