Шестима служители на МВР са уволнени за деяния, несъвместими с полицейската професия - корупция, изнасяне на вътрешна информация към криминалния контингент и шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от МВР.
Старши разузнавач от отдел “Противодействие на престъпността” в ОДП-Бургас в качеството си на длъжностно лице е злоупотребил със служебното си положение и е предоставял информация на криминално проявени лица, свързана с провеждани от службите за сигурност и обществен ред разработки срещу тях. Нарушението е установено при специализирана полицейска операция.
Полицай от 03 РПУ-СДП е уволнен за това, че е получил от чуждестранен гражданин сумата от 1 000 лева, за да не извърши действия по служба. При разпит пред съдия полицейският служител е признал, че е извършил престъплението.

Пътен полицай от София не документирал нарушение “неправилно паркиране”, но взел от водача сумата от 22 лв., колкото струва вдигането на автомобила с паяк. Когато гражданката подала жалба, полицаят се свързал с нея и й предложил сумата от 30 лв., за да си оттегли жалбата.
Трима от уволнените полицейски служители са предизвикали катастрофи, шофирайки след употреба на алкохол.
Служител от ДОИ-МВР е участвал в пътнотранспортни средства в Стара Загора и избягал от местопроизшествието. След проба с дрегер било установено, че е карал с 3.02 промила алкохол в кръвта.
За предизвикване на верижна катастрофа и отказ да даде кръвна проба за алкохол е уволнен полицай от служба КОС на РПУ-Стамболийски. Служител от “Охранителна полиция” – РПУ-Момчилград също е уволнен заради шофиране в нетрезво състояние и предизвикване на пътнотранспортни средства. /БЛИЦ