Битката на Атака е за оставка на правителството и предсрочни избори на есен. Това заяви лидерът на партията Волен Сидеров пред бТВ.
Той отново призова всички лидери на опозиционни партии да се присъединят към написания от него “Манифест на опозицията” , който съдържа десет принципа.
Изгубихме 2 месеца за разговори с лидери на опозицията в парламента и е време да се предприемат стъпки за предсрочни избори, заяви Сидеров. Той добави, че неговата партия вече е дала личен пример с палатковия лагер пред Археологическия музей в столицата. Август не е време за море и почивка за опозицията, тя трябва да предприеме стъпки за избори на есен, за да не продължи агонията още цяла година до края на мандата на това правителство, категоричен беше лидерът на Атака.
Той коментира още, че винаги има смисъл от вот на недоверие към кабинета, защото по време на дебатите по него се говори критично и директно. Освен това става ясно каква ерозия има в управляващото мнозинство, защото винаги има хора, които да гласуват “въздържал се” или знаково, добави той. Според Сидеров Атака и ГЕРБ имат морално право да внесат вота, защото не са участвали досега в управлението. /БЛИЦ