Лидерът на ДПС Ахмед Доган общувал с опасни турски терористи и имал достъп до секретни документи за работата на Народното събрание, Президентството, Министерския съвет и МВР. Днес лидерът на "Атака" е внесъл в ДАНС сигнал, като към него е приложен секретен доклад предоставен от спецслужбите.
Големият турски терорист Мехмед, който е издирван и разследван за престъпления в Турция, се е срещал и е бил гост на Ахмед Доган, разкри пред журналисти Волен Сидеров. "Друг турски терорист, също приятел на Доган се покровителства от човек на ДАНС, както и от МВР", твърди водачът на "Атака". ДАНС трябва да бъде пречистена от служители, които петнят името на организацията, смята Сидеров. От разследващия орган са обещали на националистическата партия, че ще проверят подадените от тях сигнали. Дори в МВР и в съдебната власт има покровители на турската мисия, заявиха със разочарование от опозиционната на ДПС партия. "Сиви вълци" и "Мюсюлмански братя" са турски нелегални фракции, които действали у нас. Подобни организации-секти съществуват у нас от много време, обясняват от "Атака". На специална пресконференция активистите на Сидеров показаха снимки как Доган се ръкува с турски терористи. В книги на комшиите, които са издадени през 1995 година, най-големите български градове се описвали с турски имена, възмутиха се от "Атака".
В секретния доклад на МВР, който "Атака" представи на журналисти се споменава, че пред турски дипломат Доган е заявил, че е човек на делото и се е посветил на борбата за правата на турското население. Той щял да направи всичко възможно да се изгради турско самосъзнание. "Те са хора, изключително предани на своята религия и вярвания, че са турци. Аз съм длъжен да ги науча на турски език и да ги приобщя към турската нация", казал Доган пред турския депутат. "Българите не посмяха да попречат на участие в изборите, страхуват се от нас, защото зад нас е Турция", се цитира лидерът на ДПС в секретния доклад на МВР. В скоро време лидерът на "Атака" очаква отговор на това, какво е свършила ДАНС по разследването на сигнала на опозиционната партия.
Милан Николов/ БЛИЦ