Сидеров: Каква Европа ще имаме утре, ако продължава тази политика на разградения двор?

НАТО трябва да се преразгледа като военен блок. Това мнение изрази пред Дарик лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той посочи три думи на изминаващата година – избори, правителство, сватба.

Запитан помни ли какво е казал през 2013 година в навечерието на европейските избори на въпрос трябва ли България да остане в ЕС, Сидеров отговори, че не си спомня точния отговор. След като му бе припомнено, че е казал „не“ и за ЕС, и за НАТО, лидерът на „Атака“ посочи: „Може би съм казал „не в този ЕС“. За НАТО моята позиция е доста ясна и категорична откакто съм в политиката. Смятам, че НАТО също трябва да се преразгледа като военен блок, че ако има Европейска система за сигурност – вероятно тогава това съм го казал, защото отдавна поддържам тази теория – да има европейска система за сигурност, която да обхваща само европейските държави, в нея да не присъстват САЩ и други, които не са европейски страни“.

Волен Сидеров се позова на скорошни данни на норвежката статистика, според които най-често срещаното име сред новородените момчета в Осло е Мохамед. По думите му в Лондон било също Мохамед, в Париж имало разлика – там е Али, а в Берлин – Хасан. „Никой да не се засяга, много моля, и към никого не се обръщам с негативизъм, но това е реалността днес за имената на новородените момчета в основни европейски столици. Каква Европа ще имаме утре, ако продължава тази политика, бих могъл да я нарека безумна или самоубийствена, на разградения двор“, попита Сидеров.