Сидеров: По случая "Белнейски" се прикрива човек от властта

По случая със сестрите Белнейски се прикрива човек, високопоставен във властта. Това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров по бТВ тази сутрин по повод новината, че в петък ще бъде повдигнато обвинение за убийство по непредпазливост на 24-годишния Лазар Колев, който в момента изтърпява присъда в Пазарджишкия затвор.

От самото начало начинът, по който се води следствието, показва, че се прикриват улики, каза Волен Сидеров. Той замеси в това имената на бившия министър на вътрешните работи Румен Петков и на бившия шеф на полицията в Пазарджик Жоро Стоицев. Прикрива се високопоставен човек във властта, замесен в убийството, и се изваждат подобни хора като Лазар Колев, категоричен бе лидерът на Атака.
По повод предстоящите дебати по седмия вот на недоверие на правителството Сидеров каза, че неговата партия ще дойде в парламента да гласува, независимо че има резерви към вота три месеца преди изборите. Ще гласуваме, за да предотвратим спекулациите, че Атака помага на тройната коалиция, обясни Сидеров. Според него вотът е необмислен, подготвен по любителски начин, с недобре написани мотиви. Такъв вот три месеца преди избори ще сплоти управлението, прогнозира още лидерът на Атака. По думите му опозицията нямала никаква стратегия. “Ако падне правителството, кое е по-добре, Станишев или Първанов да подготвя следващите избори”, попита риторично Сидеров.
Той припомни, че ГЕРБ се е отказала от предизборна дясна коалиция като алтернатива на днешното управление. След изборите ще бъдем в патова ситуация. Партията на Борисов ще си понесе негативите, че се изхвърли, каза Сидеров. Той допусна, че ГЕРБ може да “заиграе” с БСП след изборите. /БЛИЦ