В Столичния общински съвет ще става все по-интересно. Вдигането на данъка на т.нар. стари коли е недомислено решение и аз съм против него и ще се опитам да организирам граждански протести. Цялата работа е да се приберат едни пари от хората.

Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ лидерът на "Атака" и общински съветник Волен Сидеров.

"На 30 декември ще бъде обсъдена една план-сметка за чистота в София, за която са предвидени огромни пари - около 217 млн. лева. Смятам, че градът може да се почисти и с една-трета от тези пари, но това е една надписана сметка.

Не знам защо толкова скъпо струва чистота на София при положение че тя изобщо не е чиста", коментира Сидеров и посочи, че ако беше избран за кмет, щеше да прекрати договорите на частните фирми за почистване.

"Не ми липсва Народното събрание. даже мога да кажа, че се радвам, че не съм там, където се приемат антинародни решения", заяви лидерът на "Атака" изрази мнение, че оставката на Бисер Петков е закъсняла.

"Той отдавна трябваше да бъде отстранен, защото социалното министерство работи не за националните интереси, а за разни НПО-та и за джендър идеологията. По същия начин стои и положението с военното министерство. 

Красимир Каракачанов отдавна е за сваляне и разследване, защото имам информация за далавери във военното министерство. Това е тресавище. Армията ни е необлечена и ненахранена'', сподели още Волен Сидеров.

По думите му изграждането на координационен център на НАТО във Варна е опасно.

"Това няма да е никакъв център, а американска база и по този начин България става фронт срещу Русия, срещу нашата Освободителка, за което ще платим жестока цена, както навремето станахме съдружници на Третия райх", предупреди още Сидеров.

В заключение Волен Сидеров обясни, че избирането на Валери Симеонов за зам.-председател на парламента е неадекватно решение и посочи, че той също би се включил в протестите срещу него като гражданин.