Нужни са отговорни, синхронизирани и премислени действия на опозицията, които трябва да се обединят в един предизборен блок, а не следизборен, каза в "Здравей, България" лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той се обоснова с думите, че следизборното коалиране е политически хазарт.
Предизборните действия се състоят в това всички опозиционни партии да се обединят в една бюлетина, за да се измести управлението. По този начин, според лидера на "Атака", ще се спечели голямо мнозинство – над 170 депутата, което би означавало да се предприемат радикални реформи, включително и промяна на Конституцията. В тази връзка той прогнозира ГЕРБ да изпадне в "патова ситуация", тъй като сега иска да се яви самостоятелно на изборите. На по-късен етап ще се наложи да направи тежък компромис или да отиде в опозиция, заяви Сидеров. Компромисът се състои в това да се коалира с БСП и ДПС.
Очакванията за такъв предизборен блок са нереалистични според Сидеров, тъй като "опозицията си прави оглушки и има разминаване сред опозиционните лидери". Няма синхронно мислене, разговори, които да доведат до нещо конструктивно. Това не е по моя вина, тъй като съм ги приканвал много пъти, заяви Сидеров. Въпреки това той няма да спре да го прави. Атмосферата у нас на заплахи и самоубийства е вредна и прави тежко живеенето в България. Лошото е, че не се вижда перспектива за нещо по-добро, смята лидерът на "Атака". Смъртната заплаха към мен и още двама членове от партията може да е дело на психопат, болен мозък, някой обиден човек, каза Сидеров по повод на огласеното в медиите писмо от "сив вълк", че му остава месец живот. Има достатъчно много хора, които злобеят срещу мен, отбеляза лидерът на националистите. Той допълни, че не иска да преекспонира случая, но и да не го омаловажава. Сидеров призна, че това ще е повод вече да се замисли и за охрана.
/БЛИЦ