Под благовидния предтекст на резолюцията - борба с корупцията, говорим за забранената ОМО "Илинден", за цигани, за гей бракове и джендър идеология. България е хокана, че Конституционият съд е отхвърлил Истанбулската конвенция.

Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 депутатът от ВМРО Александър Сиди по повод приетата преди дни резолюция от Европейския парламент за състоянието на правовата държава в България.

"Няма да се отвори вратата за  ОМО "Илинден". Няма македонско малцинство в България, но такова нещо измислиха комунистите. На Гоце Делчев няма нужда да му ровим костите, той сам си казва какъв е в едно от писмата си: „Какво да правим, като сме си българи”, няма никакво съмнение за неговата идентичност.

Проблемът идва от БХК и няколко български НПО-та, поканени от Елена Йончева и Радан Кънев. Оказа се, че убийците от народния съд и потърпевшите от същия се събраха заедно за няколко гласа", допълни още той.

"На Северна Македония пътят за ЕС минава през София", категоричен бе патриотът.

"Европа на отечествата е нашият път, не Европа на крайния либерализъм. Европа винаги е била континент на християнство и цивилизация и такава ще остане. Гей бракове и 20-30 пола не са теми на българското общество, настояването на Брюксел само ще засили евроскептицизма", добави Сиди.

"Усещането за корупция в България е високо и ние трябва да вземем мерки за това. Трябва да натиснем повече в посока на съдебната система", заяви още той.

"Не е добре да правим промени в Изборния кодекс в последния момент. Никой не може да гарантира тайната на вота в момента, когато се гласува с машини, макар да вярвам, че ще дойде време, когато машинният вот ще се случи", добави депутатът.

"Битката между премиер и президент трябва да свърши. Президентът би трябвало да бъде обединител на нацията, а не да иска оставка на правителството. Ако иска да управлява държавата, да се яви на избори, когато те са насрочени", заключи Александър Сиди.