Имаме пълна мобилизация за предстоящите европейски избори. Това каза председателят на НФСБ Валери Симеонов след регистрация на листата на коалиция „Патриоти за Валери Симеонов“ (НФСБ и Средна Европейска класа) в ЦИК за участие в европейските избори.

„В началото на кампанията пълна мобилизацията има НФСБ и колегите от Средна Европейска класа. Естествено, че се борим за присъствие в ЕП. Ако народът каже 2-ма, 3-ма ще бъдем благодарни“, обясни той, цитиран от Фокус.

Попитан дали разделението на „Обединени патриоти“ няма да навреди на общата кауза, той отговори: „Не е в нас вината, така че не бих желал да коментирам. Питайте тези, заради които се явяваме отделно“. 
 


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„Ние сме в тази коалиция просто защото това беше единствената работеща коалиция за 44-то Народно събрание. Хората са гласували за Народно събрание и за управляващи. В случая става въпрос за гласуване за представители в ЕП“, добави Симеонов.

„Представяме листа от патриоти-прагматици, в нея има представители на доста етноси, включително и ромски. Ние представяме една интересна листа от патриоти-прагматици. За разлика от останалите листи, които са с патриотиполитици“, каза той. 

Ние представяме листа, която е много интересна, от хора от средния и дребния бизнес и успоредно с това се занимават с политика. С такива хора трудно може да се похвали някой.

Имаме представили от доста етноси, включително на ромски етнос, на 4-то място.


Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

„В тази листа са хора, които са се доказали, утвърдили са се в работата си и в бизнеса си. Освен това се занимават с политика. Хайде да видим колко такива има в другите листи,“ добави Симеонов. 

Утре в 18.30 часа в хотел „Радисън“ ще бъде представена листата и кандидатите в нея.

„Не би трябвало да се прави пряка връзка между европейските и парламентарните избори“, уточни той.

Попитан дали „Апартаментгейт“ може да промени резултатите на европейските избори, той отговори: „Не се занимавам с дребни сметки. Мисля и аз, и колегите сме над тези неща. Казал съм си мнението за този скандал, не бих желал да го коментирам и хиперболизирам. Резултатите ще покажат“.

На въпрос, ако има голяма разлика в резултатите на изборите, това може ли да доведе до предсрочни парламентарни избори, той каза: „Нашето разбиране е, че парламентарните избори имат една цел, управление на държавата. Европейските са присъствие в ЕП. Това са различни избори. Не би трябвало да се прави пряка връзка между тях“.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!