Симеонов разкри разпадат ли се „Обединени патриоти“ и ще прави ли нова група

ВМРО и „Атака“ сами да си решават проблемите, отсече лидерът на НФСБ

Засега няма индикации за разделяне на „Обединени патриоти“ или за създаване на нова група. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Валери Симеонов с гръмка новина за бъдещето на НФСБ и „Обединени патриоти“ 

„Ние с ВМРО и „Атака“ не си говорим всеки ден, говорим си по работа, все пак нямаме семейни отношения. Все още текат анализите на изборните резултати, ще се съберем и ще коментираме появилите се проблеми“, обясни Симеонов, цитиран от „Фокус“.

На въпрос дали трите партии ще останат заедно в коалицията „Обединени патриоти“, Симеонов заяви, че засега няма индикации за разделение или за създаване на нова група.

„Нямам информация ВМРО да иска преразглеждане на коалиционното споразумение. То се състои от 3 или 4 точки, така че няма какво да се преразглежда. С него се заявява волята на участниците на коалицията по отношение на управлението на държавата“, заяви Симеонов.

Той уточни, че в споразумението няма нищо, което да се променя.

„Друг е въпросът, че програмата за управление има нужда от анализ и може би от известни корекции. Тя е доста мащабна, доста отговорна – 200 страници“, каза още той.

Попитан как ще коментира отношенията между ВМРО и „Атака“, Симеонов заяви, че не е компетентен по тази тема.

„По време на евроизборите не съм се занимавал нито с ВМРО, нито с „Атака“, а съм си водил кампанията на НФСБ. Проблемите да си ги решават те сами“, каза още той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!